۱۳۹۵/۱۲/۲۵

سازمان ملل: کردهای سوریه پاکسازی قومی نکرده‌اند -بی بی سی فارسی


کمیسیون تحقیق سازمان ملل در امور سوریه در گزارشی که به تازگی منتشر کرده می‌گوید که سندی از اقدام یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) و نیروهای دموکراتیک سوریه (متشکل از نیروهای کرد و متحدانشان) به “پاکسازی نژادی” به دست نیامده است.
این کمیسیون در عین حال می‌گوید که نیروهای کرد در سوریه برای “اقدامات ضروری” در تامین امنیت غیرنظامیان، عده‌ای را از محل سکونتشان منتقل کرده‌‌اند و مسئول تامین پناهگاه، بهداشت و آذوقه برای این افراد بوده‌اند، اما خانواده‌های منتقل شده در مواردی کمک لازم را از نیروهای کرد دریافت نکرده‌اند.
حدود دو سال پیش و در جریان پیشروی نیروهای کرد در شمال سوریه، برخی از گروه‌های مسلح مخالف بشار اسد آنها را به پاکسازی قومی اعراب متهم کردند. سازمان عفو بین الملل نیز نیروهای کرد را به ارتکاب “جنایات جنگی” متهم کرد.
اما گزارش سازمان ملل می‌گوید که نیروهای کرد به منظور خنثی‌کردن بمب‌های کارگذاشته‌شده از طرف گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش)، ناچار به انتقال غیرنظامیان منبیج بودند. این گزارش می‌گوید که هیچ شواهدی برای این ادعا پیدا نکرد که نیروهای کرد مشخصا اعراب را هدف بگیرند یا بخواهند برای تغییر بافت جمعیتی مناطق عرب‌نشین کاری بکنند.
کمیسیون تحقیق سازمان ملل نیروهای ارتش سوریه را به حمله علیه تاسیسات غیرنظامی، از جمله بیمارستان‌ها و مدارس متهم کرده و گفته است که این نیروها علیه امدادگران حملاتی کرده‌اند و یا با حملاتشان مانع از کار آنها شده‌ است.
‘بمباران عمدی مرکز آب دمشق’
سازمان ملل همچنین نیروهای ارتش سوریه و متحدان آنها را به استفاده از سلاح‌های ممنوعه متهم کرده است.
یافته‌های کمیسیون تحقیق سازمان ملل حاکی از آن است که در ماه دسامبر سال گذشته هواپیماهای نیروی هوایی سوری عمدا چشمه “عین الفیجه”، منبع اصلی تامین آب بخش عمده‌ای از ساکنان دمشق و حومه آن را بمباران کردند.
حق نشر عکس
REUTERS
Image caption
هیئت تحقیق حمله به امکانات مورد نیاز غیر نظامیان را مصداق جنایت جنگی دانسته است
گروه‌های شورشی مخالف دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، از سال ٢٠١٢ میلادی بر منطقه موسوم به دره وای البردی، واقع در شمال غرب دمشق مسلط بودند اما در ماه دسامبر، با وجود توافق آتش‌بس بین دو طرف، ارتش سوریه و متحدان آن عملیات تهاجمی گسترده‌ای را برای تصرف این منطقه به اجرا گذاشتند. در ماه بعد، شورشیان مسلح این منطقه را ترک کردند.
در آن زمان منابع خبری دولت سوریه و همچنین ایران قطع آب دمشق را به گروه‌های مخالف نسبت دادند و از جمله خبرگزاری ایرنا نوشت که “در ادامه پیشروی ارتش سوریه و مقاومت اسلامی به سمت منطقه وادی البردی در ۱۸ کیلومتری غرب دمشق، تروریست‌ها برای ممانعت از پیشروی آنها آب آشامیدنی نیمی از دمشق را که از این منطقه تامین می‌شود با مشکل مواجه کرده‌اند.” مقامات و رسانه‌های دولتی سوریه و ایران مخالفان مسلح حکومت بشار اسد را “تروریست” می‌نامند.
در آن زمان برخی مقامات سوری گفتند که “تروریست‌ها” عمدا آب این چشمه را آلوده کرده‌اند تا شهر دمشق را با کم آبی مواجه سازند. اما کمیسیون تحقیق سازمان ملل گفته است که شواهدی از آلودگی یا تخریب تجهیزات آب‌رسانی توسط مخالفان حکومت سوریه به دست نیامده و گزارشی از بیماری یا تلفات انسانی در نتیجه چنین آلودگی دیده نشده است.
be sure that DOM elements are positioned after the flash container
Play
سازمان ملل، پارسال را بدترین سال کودکان در سوریه خواند
پائولو پینهیرو، رئیس هیئت تحقیق که اهل برزیل است، گفته که اگرچه نیروهای مخالف حکومت سوریه با استقرار در نزدیکی عین الفیجه این محل را به یک “هدف نظامی” تبدیل کرده بودند، اما شدت حملات نیروهای دولتی و متحدان آنان و گستردگی تخریب تاسیسات آب‌رسانی این محل با توانایی نیروهای شورشی و مقاومت آنان تناسبی نداشت و در نتیجه، بیش از پنج میلیون تن از ساکنان شهر دمشق و اطراف آن، چه مناطق تحت تسلط دولت و چه مخالفان، برای یک ماه با کمبود شدید آب مواجه شدند.
سازمان ملل در عین حال گروه‌های مسلح مخالف بشار اسد را به حمله علیه غیرنظامیان متهم کرده و گفته است که عده‌ای از ساکنان مناطق تحت کنترل این گروه‌ها، به ویژه در استان‌های ادلب و حماه، از کنترل این گروه‌ها در رنجند و به آن اعتراض دارند.
اعدام‌ها و بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه، آدم‌ربایی و استفاده از کودکان به عنوان سرباز، از موارد دیگری است که کمیسیون تحقیق سازمان ملل به طور مشخص درباره جبهه فتح شام (نصرت سابق) و داعش مطرح کرده است.
گزارش کمیسیون تحقیق سازمان ملل می‌گوید که در دوره مورد بررسی طرف‌های مختلف جنگ داخلی سوریه به اقداماتی دست زده‌اند که نقض مبانی بشردوستانه به حساب می‌آید.
این کمیسیون خواهان آن شده است که شورای امنیت سازمان ملل برای به دست آمدن یک راه حل جامع صلح با احترام به قواعد بین‌المللی تلاش کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر